Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen sparar på hemtjänsten men satsar på Open Art

Annons

Örebro. Det är (för det mesta) svårt att begripa de politiska prioriteringarna i Örebro kommun. Till exempel hur man med den ena (kommunala) handen drastiskt kan minska antalet anställda i hemtjänst/äldrevård och rekordhöja priset på pensionärernas mat med 60 procent. Allt för att ha råd med verksamheten.

Att den nu försämras är ju en logisk följd, som alla – utom ansvariga politiker – tycks inse. Fackliga företrädare har i skarpa ordalag klargjort arbetsmiljökonsekvenserna för personalen. Men vem bryr sig?

För de äldre (de så kallade brukarna), som ju är de som direkt påverkas av försämringarna är det, som vanligt, bara att ta mössan i handen och vara tacksam. Det är minsann ingen som slår näven i bordet och bevakar deras intressen! I varje fall inget politiskt parti!

Med den andra (kommunala) handen målar man en gata i rosa, lägger ut ett tarmvred i ån och spökar ut den gamla fina stadskärnan med egendomliga konstverk, en del importerade ända från Kina. Som förmodligen bara kultureliten begriper. Men det får minsann kosta! Det är ju kultur för böveln! Och sådana kostnader åtnjuter tydligen någon slags immunitet!

Roligt kan man tycka – det här med Open Art! Lite kulturell lekstuga! Om man nu har råd och råkar ha pengar över, som inte behövts bättre på annat håll. Prioritering kallas det visst!

Örebro

Arne Hurtig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons