Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komvux i strykklassen

Annons

Lindesberg/Karlskoga. Under de senaste sju åren har utbildningsministern och departementet ägnat sig åt att underminera det svenska utbildningssystemet, inte minst vuxenutbildningen. Det värsta är nog att regeringen spelar dragspel med anslagen till den kommunala vuxen-utbildningen. Hur ska komvux kunna satsa på yrkesutbildningar om man inte vet från ett år till ett annat hur mycket yrkesvuxpengar man får?

Även en nyliberal regering borde kunna fatta att det tar tid att ordna lärare och lokaler om man ska starta bra yrkesutbildningar.

För två veckor sedan kom ett pressmeddelande från Jan Björklund där han säger att alla ska ha rätt att läsa in grundläggande och särskild behörighet på komvux. Förslaget kan träda i kraft 1 januari 2017? Är inte detta ett makalöst fräckt förslag?!

Kommunernas ekonomiska resurser förändras inte med detta förslag. Regeringen ändrar hela gymnasiesystemet med oerhört krångliga övergångsregler, gör en toksatsning på coacher och lotsar som kostar miljarder för skattebetalarna. Nu innan valet har man mage att komma med propagandautspel vars eventuella resultat ligger fyra år framåt i tiden!

Göran Persson skapade dåliga villkor med kommunaliseringen av skolan. Jan Björklund förvärrar läget ytterligare med sin ryckiga privatiserings- och nedskärningspolitik. Vi vill härmed utnämna Jan Björklund till Sveriges sämsta utbildningsminister under efterkrigstiden. En förändring är nödvändig om Sverige ska få ett fun-gerande utbildningssystem i framtiden!

Lindesberg-Karlskoga

”Max, Mårten och Gamma”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons