Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstlade sommarjobb

Annons

Nu är väl ändå måttet rågat? Läser i tidningen om 50 ungdomar som fått ”Drömsommarjobb” i tre veckor och där jobbet har inneburit dans, teater, film och musik! Är detta verkligen vad Sverige behöver? Visst är det bra om ungdomar vågar satsa på att utbilda sig inom kultursektorn, men jag är nog av den åsikten att dessa ungdomar ändå finner dit själva, utan tre betalda drömveckor.

Artikeln lyfter även det faktum att lönen är lite olika beroende på i vilken kommun som man bor i. Men som framgår av artikeln så spelade detta ingen roll – ”detta var ju så kul att man hade kunnat göra detta gratis”. Det säger väl allt.

Häromveckan fanns en liknande artikel i tidningen. Den gången handlade det om 28 ungdomar som var på sommarcollege och även detta pågick under tre veckor. Detta Linje 14-projekt, var för ungdomar från Mikael- och Vivallaskolan och syftet är att slå ett slag för högskolestudier.

Demokrati var ledordet för sommarskolan och ungdomarna lyssnade till föreläsningar, deltog i workshops, besökte riksdagen och utövade idrott.

Det är väl jättebra om alla lär sig vad demokrati innebär, men är det verkligen rätt forum att låta ungdomar få lära sig detta via sommarjobb?

Min fråga är – har vi råd med dessa konstlade sommarjobb? Och är det rätt att inte låta våra ungdomar få göra något vettigare som att plocka skräp på gator och torg, gå ut med våra gamla, hjälpa till med barnen på dagis och så vidare. Har vi råd att inte visa våra ungdomar vad vanliga jobb innebär?

Örebro

”Observer”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons