Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult får utveckla motionsslinga

Annons

Lindesberg. Konsult eller kommunala tjänstemän? Den frågan delar de politiska partierna i kommunstyrelsen i två läger med en klar majoritet för konsult. Däremot tycks enigheten vara stor när det gäller själva ärendet – att motionsslingan runt Lindesjön behöver utvecklas. Varför är det så självklart? Borde inte debatten handla om det i stället?

Förklara gärna för oss väljare varför den här frågan lyfts i Lindesberg! Man sätter väl inte till en konsult utan att det finns en politisk viljeyttring bakom? Hur formuleras konsultens uppdrag? Vilken målsättning har de olika partierna? Vi antar att man inte satsar stora pengar utan att veta vad man vill uppnå.

Vilken analys ligger till grund för att man prioriterar den här frågan? Vilka brister vill man rätta till? Inte menar man väl att ”spretiga” förslag från medborgare och partier är skälet? Och att det i sådant fall inte skulle kunna sammanställas av tjänstemän och bedömas av politiker?

Vill man ha fler ”användare” av motionsslingan? I så fall förutsätter vi att man gjort mätningar av besöksfrekvensen.

Vill man ha andra kategorier av nyttjare? I så fall undrar vi om man kartlagt sammansättningen av motionärer och andra besökare? Vill man att fler barn ska gå runt sjön? Äldre? Funktionshindrade? Turister och tillfälliga besökare?

Tycker man att naturupplevelser, motion och rekreation inte räcker som attraktion?

Har man ambitionen att förändra karaktären på något sätt?

I dag finns en välskött promenadväg, som vintertid plogas snabbare än många vägar i stan. Toalett, tre grillplatser, grillkoja, vindskydd, tre bryggor och två badplatser. Man får gå, springa och cykla. Längs vägen finns kafé, restaurang, soldäck och turistbåtens brygga.

Vi väntar med nyfikenhet och spänning på vad som kommer att uppenbaras kring Lindesjön efter denna konsultsatsning på 200 000 kronor! Ett dokument med förslag förstås. Men sen? Och hur stor summa kommer det att krävas för att förverkliga idéerna?

Om nu något absolut måste göras, så är vårt förslag: en extra toalett, bygg upp det nedbrända vindskyddet, fler vilobänkar och en bra ställplats för husbilar vid Lindeskolan för turister. Tipset är gratis!

Jarl Blixt

Lindesberg

Marita Blixt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons