Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontakter är en fördel för arbetssökande

Annons

Kumla. Att vara 40-50 plus och arbetslös är nog det sämsta som finns. Arbetsförmedlaren förklarade i ett mejl att arbetsförmedlingen satsar på nyanlända och ungdomar, uppenbarligen inte oss övriga. Har ansökt om olika utbildningar men får hela tiden avslag, har inte ekonomi till att bekosta själv tyvärr.

Jag söker precis alla arbeten som är möjliga för mig att få, ibland sådana jag inte är kvalificerad för men talar om att jag är lättlärd så det kan funka ändå. De flesta svarar aldrig, en del mejlar att de hör av sig vilket aldrig sker. Skickar spontanansökningar i hopp om att vara av intresse men antar att många mest blir sura över ”onödiga” mejl.

Gör så gott jag kan. Åkte bland annat på en jobbchans och lämnade cv. Dessvärre kunde de bara erbjuda timjobb vilket inte går att leva på, men bättre än inget ändå. De hör av sig ...

En dag tyckte min förmedlare att jag inte sökt tillräckligt många arbeten. Jag söker de jag har chans att få, men visst kan jag söka som läkare till exempel, fast jag inte är det. Med alla stafettläkare de har numera kanske jag får ett sådant arbete. De verkar ju inte kolla upp dem så noga heller, det kan gå.

Det märkliga i detta är att en annan förmedlare jag träffade strax innan min vanliga ansåg att jag var duktig och aktiv i jobbsökning.

Hur kan två olika förmedlare ha så olika åsikter om en och samma person? Är förresten förmedlarna aktiva i att ”ragga jobb” åt oss eller sitter de bara vid datorerna och slår upp samma jobbsidor som alla vi arbetslösa gör varenda dag? De verkar mest vara vakthundar åt a-kassan. Att få arbete i dag kräver kontakter, att få något via arbetsförmedlingen verkar så där.

Kumla

”Rätt deppig”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons