Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp datorer till eleverna

Annons

Läste i Nerikes Allehanda i veckan  att politiker diskuterar om blivande gymnasieelever ska få en bärbar dator att använda i sina studier. Äntligen! Jag skulle verkligen vilja uppmuntra ett sådant beslut. Dels för att det blir en mer rättvis situation och dels förväntas att alla elever ska ha tillgång till dator för att göra hemläxor med mera i dagens skola. Men alla familjer har ej ekonomiska möjligheter till detta. Det skulle självklart stötta och stimulera elevernas skolgång och resultat.

Men kanske den allra viktigaste anledningen för Örebro kommun skulle vara att få behålla eleverna inom den kommunala skolan. Som det nu är erbjuder friskolor alla elever på gymnasiet bärbara datorer. Många elever väljer enbart skolan för att de ska få detta erbjudande. I verkligheten och vid närmare efterforskning, studiebesök, intervjuer av elever, lärare kan man få veta att det finns otroligt många fördelar att välja kommunens gymnasieskolor.

Örebropolitiker; ta beslut om bärbara datorer till alla gymnasieelever! Detta kan på sikt göra att ni behåller eleverna inom era egna skolor och inte låter dem gå till friskolor som gör egna vinster på att elever ska gå i skolan!

Örebro

”Specialpedagog”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons