Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kör mot rött och för fort

Annons

Örebro. Jag rör mig mycket på stan både gående och cyklande. Jag kör bil och har körkort med de flesta behörigheterna för såväl motorcykel, bil, lastbil och buss inklusive tungt släp, men använder bilen utanför stan. Jag åker buss inom stan ibland.

Jag är förvånad över Länstrafikens anställda chaufförer som ideligen gör mig både arg, förtvivlad och osäker på trafiksäkerheten i Örebro!

I dag möter jag en färdtjänsttransport i hörnet av Nobelgatan och Östra Bangatan. En chaufför som gör vänstersväng in på Östra Bangatan med en hand på ratten, i höger handen håller han mobiltelefonen och har ingen koll alls på trafiken av vad jag ser på hans ansikte.

Häromdagen vänder en färdtjänstbuss i korsningen Slottsgatan–Fredsgatan. Chauffören är även här sysselsatt med att prata i telefon och håller på att backa över en yngre kvinna med barnvagn. Hon får ta sats och springa upp på trottoaren efter att ha gått över gatan intill korsningen som där var det bättre stället att gå över på!

För ett par veckor sedan ska jag med cykel passera Skolgatan i korsningen vid Östra Grev Rosengatan. En av Länstrafikens bussar kör helt klart mot rött ljus.

Åkte buss för att komma ut till stans ytterdelar och döm om min förvåning när busschauffören satsar fullt och kör betydligt fortare än vad som är lagligt, kör mot rött och pratar i sin mobil!

Är på stan och ser färdtjänstbussar, taxi och en del företagsbilar (profilerade) som tycker det är okej att köra runt på Drottninggatan mellan Våghustorget och Slottet utan ärende. De handlar cigaretter, är privat på banken och pratar med kompisar! (De har inget ärende där alls!)

Länstrafiken, taxi och privata personer måste följa reglerna. Förbjud mobilsamtal, kontrollera chaufförerna och säkerhet!

Örebro

”OSÄKER I TRAFIKEN”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons