Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftbolagen borde ta efter SJ

Annons

Det allmänna samtalsämnet denna vinter har varit alla inställda tågturer eller kraftiga förseningar på grund av snömängden. Nu börjar allt fungera precis som det ska och SJ/Banverket har tagit sitt ekonomiska ansvar mot resenärerna och kompenserat dessa på olika sätt, bland annat med en gratis månadsbiljett. Heders och hatten av för denna handling och snabba beslut!

Det allmänna samtalsämnet just nu är de markant höga elkostnaderna som våra tre stora kraftgiganter har mage att skicka ut till oss alla små elkonsumenter med jämna mellanrum. Hur kan detta få ske?

Det talas om avstängda kärnreaktorer för översyn och därmed måste dyrbar energi importeras och inhandlas på elbörsen.

Vädret kan ju ingen råda över, men nog verkar det oöverlagt – eller kan man säga att det är dålig planering att stänga av reaktorerna mitt i smällkalla vintern och överlåta alla merkostnader på elkunderna? Snudd på skandal!

Elgiganter: Gör som SJ/Banverket, ta ert ansvar, låt opartiska bedömare avgöra allt överpris som ni tagit ut. Be om ursäkt, betala tillbaka omgående. Att vara störst på elmarknaden är en sak, men inte betyder det att abonnenterna skall bestrida alla felsatsningar!

Vi måste alla verka för ett rättvist samhälle i både ord och handling!

Vintrosa

Henry Gustafson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons