Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg ner vårdcentralerna

Annons

Jag har under drygt 30 år arbetat i sjukvården. Under den tiden har primärvården, trots stora satsningar, inte fungerat. I dag kan inte vårdcentralerna utföra den vård som förväntas av dem. Inga återbesök, inga kvalitetssäkringar utan bara ”sök igen om besvären fortsätter”.

Oftast finns inga tider att få och lyckas man få en tid en tid träffar man oftast en stafettläkare. Recept förlängs utan läkarbesök i åratal. Listan på brister i primärvården är oändlig.

Det är dags att skrota detta genuina misslyckande. Bygg ut mottagningarna på sjukhuset med de pengar man tjänar på att lägga ner primärvården. Slopa remisstvånget och låt sjukhusen ta hand om de sjuka.

Bemötandet på sjukhusmottagningarna är långt bättre än på vårdcentralerna och dessutom besitter de en massa kunskap i sin specialitet vilket gynnar patienterna.

Finns det en enda människa som tycker vårdcentralerna fungerar som det var tänkt? Ska det fortgå i 30 år till innan någon politiker reagerar? Utred nu hur effektivt skattepengarna används i primärvården och vad som blir om man i stället öppnar slutenvården. Det man betalar för en stafettläkare i primärvården får man minst två sjukhusläkare vilket är en kapacitetsökning med minst 100 procent och dessutom kommer de patienter man vägrar vård på vårdcentralen i alla fall till sjukhuset via akuten.

Örebro

”Sjuksköterska”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons