Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna OS-tävlingarna i fred

Annons

Gyttorp. Snart är det OS i Sotji. Vi som älskar sport ser fram emot det. Men eftersom det arrangeras i Ryssland så börjar bandhundarna skälla redan nu. Kan vi lägga ner våra politiska preferenser åtminstone de dagarna OS går? Eller måste man brösta upp sig som politiker eller journalist och följa drevet?

Det talas och skrivs om enorma kostnader för byggandet inför OS, om mutor och korrupta politiker, om gästarbetare och om sexuella minoriteter. Hur kommer det sig att vi alltid i Sverige är så duktiga att peka finger på sånt som är fel utomlands och aldrig ser hur det är ställt här hemma? Vad sägs om mutskandalerna under Friends Arena bygget? Den arenan kostade 2,8 miljarder att bygga.

I Sotji bygger man nästan en hel stad med infrastruktur och tunnlar med mera. Vad sägs om våra egna korrupta politiker som tar ockerhyror och inte betalar skatt?

Och vad sägs om kamerunska skogsarbetare, thailändska bärplockare och baltiska byggjobbare som har det för jävligt här i vårt lilla paradis?

Och Obama som bojkottar invigningen för de homosexuellas skull? Han kanske skulle ta en titt i sitt hemland först och Tea Party-rörelsen i Nashville?

Och varför är det sånt liv hela tiden om de homosexuella? Vad spelar det för roll om man är idrottsman och homo? Ingen går ju ut och säger att jag är minsann skidåkare och muslim? Eller kristen? Det ordnas inga parader för religiösa minoriteter eller rasminoriteter.

Hur rent mjöl i påsen har många länder om vi börjar ta upp sådana saker som kartläggningen av zigenare?

Nej, låt sport vara sport och blanda inte in era politiska eller religiösa eller sexuella läggningar eller åsikter. Och idrottsministern kan dra dit pepparn växer.

Gyttorp

”Eddie”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons