Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna torghandeln i fred

Annons

Jag läste, med förfäran, i NA om förslaget från stadens styrande om att ”styla” torghandeln i Örebro! Den behöver ”se lika proffsig ut som kaféer med mera”. Så långt har det alltså gått i vår modernitet! Allt, precis allt, ska fixas till, få ansiktslyftningar! Likriktas! Varför?

Det finns väldigt mycket jag skulle vilja säga om denna trend i vårt samhälle, men här vill jag bara säga följande: Låt för allt i världen vår torghandel vara i fred! Låt åtminstone denna del av vår stad få vara naturlig!

De underbara människor som, året runt, planerar, sår, kultiverar, vattnar, täcker och skyddar sin gröda för sol, vind och vatten – eller brist därpå – kommer till torget med all denna kärlek till oss stadsbor, året om. Allt beroende på säsong får vi möjlighet att njuta av deras omsorgsfulla arbete! En ren nåd för oss som inte orkar, kan eller vill ha detta hårda jobb med att framställa vår föda!

Lämna torgstånden i fred! Låt dem behålla sin särart! Blåbär, tomater, lök och knippor av nyskördade morötter talar för sig själva! De behöver ingen ”makeover” – de lyser emot oss med sin energi! Detta är skönhet nog!

Örebro

Karin Ekroth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons