Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lånecirkus hot mot EMU

Annons

Stora Mellösa. Vänskapen i trappuppgången var synnerligen god, så god att även ekonomin för hyresgästerna slogs ihop. På gårdsfesten presenterades även nyheten att alla som ville fick ta del av de gemensamma lånen, glasen höjdes och stämningen var på topp.

Familjen Toivonen och Claus på tredje våningen hade inga speciella planer och valde att avvakta. Förmögna fru Beck hade endast övernattningslägenhet och avstod, men var både garant för upplägget och generös till sin natur.

Nikis högst upp som var en gammal förskingrare höll på att ramla av stolen i ett rent glädjerus, jag behöver verkligen allt tänkte han, få se nu, lösa lånen, ny bil, Thailand och nya möbler. Till att börja med.

Maria hade deltagit i skuldfällan och hade endast sjukersättning men sådana tankar var som bortblåsta. Lyxlägenhet vid kusten och varför inte något i fjällen också? Dumt att vara snål ...

Utan att ha några moraliska synpunkter på att låna, så är det ungefär så här valutaunionen EMU fungerar. Eller mer korrekt, kanske snart upphör att fungera med enorma konsekvenser för vanligt folk. I Aten finns det barnhem som får frågan om det otänkbara – lämna bort sina barn av föräldrar utan både jobb eller bostad. Orden räcker inte till ... Alla tankar på ”vad var det vi sa” likaså.

Vi som var aktiva på nejsidan blev beskyllda för det mesta, var man inte sverigedemokrat så var man kommunist, åtminstone tråkig bakåtsträvare. Men fakta fanns redan då. Italien har gjort statskonkurs en gång (klarar inte av att betala ränta/amortering), Portugal sex, Frankrike nio och Spanien 13 gånger de sista 200 åren.

Sedan nationen Grekland bildades i början av 1830-talet har landet i mer än hälften av tiden inte fått låna alls ... Värt att begrunda.

Stora Mellösa

”Lars – Nej till EMU”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons