Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare jobbar för lite

Annons

Örebro. Nu får det bli slut på detta evinnerliga tjat om att lärare är så utslitna, att de har fått ”fördubblad” arbetsbörda och dessutom kräver 10 000 kr i lönepåslag per månad! Lönen kan ni vara värda – men först då ni har en arbetstid som är jämförbar med oss andra!

Känner flera lärare – som har minst åtta veckors ledighet på sommaren, höstlov, ledigt hela julhelgen, sportlov, påsklov, klämdagar och som dessutom får/tar ledigt ytterligare en till två veckor mitt under terminerna! Det är inte konstigt att arbetet inte hinns med! Och trots att man har en så generös ”tilldelning” av ledighet så har man från lärarhåll alltså mage att begära 10 000 kr extra i lön per månad!

Nej hörrni lärare! Börja jobba 40 timmar i veckan och ha fem veckors semester, som alla vi andra, så kanske ni hinner med ert arbete. Kräv övertidsersättning om tiden inte räcker till och skaffa er därmed ett argument för mer personal.

Ni klagar över administration och skrivarbete – sköt det då på arbetsplatsen då eleverna gått hem för dagen. Vet att många lärare, flera dagar i veckan, går hem efter 6-7 timmar i skolan och påstår att de sedan arbetar hemma under kvällen.

Nej – låt arbete vara arbete som ska skötas på arbetsplatsen! En del av det administrativa planeringsarbetet går till exempel att förlägga till loven då det är elevfritt i skolan! Är övertygad om att ”utbrändheten” bland lärare skulle sjunka drastiskt om de slapp ”gasa-bromsa” vid varje lov och att jobba ”varje kväll”. Låt elevernas ledigheter vara en tid för er egen reflektion, diskussion med kolleger, förkovring i yrket och planering av lektioner.

Örebro

”På lika villkor!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons