Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare påverkar sina elever - både i skolan och på fritiden

Annons

Angående att lärare har rätt att göra vad de vill på fritiden så länge de följer läroplanen på arbetstid: tror ni att ungdomar i dagens samhälle är dumma? På riktigt?

Jag minns det som om det vore i går. Jag var en käck liten flicka i gymnasieåldern. Ingen tordes fråga min nyutexaminerade handledare om det faktiskt var så att hon var gravid, trots att de flesta i klassen misstänkte det. Jag vågade, och fick ett kort svar om mycket påskmat. Det visade sig senare att hon var gravid, och jag träffade henne nyligen med barn i samma ålder som mina bonusbarn. Poängen är, att senare tog hon mig avsides och förklarade läget. Hon och hennes sambo visste att vi inte var så lättlurade, och visst var hon gravid. Jag respekterade henne för det.

En gymnasieelev, var sig med utländsk bakgrund, kvinna eller hbtq-person, vet mer än vad vi tror. Hur kan jag som kvinna, tro att den lärare som på fritiden säger att kvinnor inte kan ta politiska beslut på fritiden ska se mig som jämställd när hen är på jobbet? Att anställa en sådan person till gymnasieelever är väldigt naivt. Vem ser till elevernas perspektiv här?

En lärare kan påverka elever. Oavsett om det är under arbetstid eller inte.

Hanna Meldemo

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons