Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt folk dricka offentligt

Annons

Nu har våra politiker bestämt hur vi skattebetalare ska uppträda på så kallad ”offentlig plats”, vad gäller vårt alkoholbeteende. Alltså ingen öl eller vin får förtäras inom ett område man bestämt och som finns angivet på en karta publicerad på kommunens hemsida. Hur är det med de mänskliga rättigheterna och vad gäller inom EU? Hur många gånger har man inte tidigare trampat i klaveret som politiker och makthavare? Jag tycker att man fått nog av detta.

Det är ingen mig veterligt som missbrukat den möjligheten att i Stadsparken eller på Stora Holmen få dricka ett glas vin eller en öl tillsammans med goda vänner i samband med picknick och grillning.

Nu får vi söka oss till exempelvis Ehrenmarks park, Hästhagen eller Vattenparken Oset för att inte vara kriminella. Det vilar ett löjets skimmer över det beslut våra politiker tagit. Det problem som vi dagligen ser i centrum vad gäller intag av alkohol på så kallad offentlig plats kommer vi aldrig ifrån. Och framför allt inte som polismyndigheten inte ser detta som ett problem som vi som rör oss i centrum uppfattar som ett vardagligt inslag i stadsbilden.

Nu kommer turisterna till vårt vackra Örebro, se då till att rensa bort alkoholisterna från centrum.

Örebro

”Cabben”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons