Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte buset styra över staden

Annons

Vems eller vilkas intressen i samhället är viktigast att tillgodose? Är det den starka majoritetens, eller är det de som förstör, busets, önskemål som är det som ska tillgodoses?

Landet ska med lag styras står det skrivet i regeringsförklaringen, eller i vart fall har det stått så. Men vad är det som händer ute i det fria sedan ett antal år tillbaka i tiden. Jo, man får känslan av att ingen, vare sig i riksdag, kommunstyrelse, landsting, polisiär verksamhet eller journalister bryr sig längre. Buset gör precis det de vill göra. Tydligen finns inte någon som säger ifrån. Många av dem som har tagit till sig glädjen att förstöra är ungdomar, men långt ifrån alla, där finns även vuxna personer, både kvinnor och män.

Vi som tycker om, och gläds åt, att flanera och promenera i stan och i parkerna kan inte på något vis förstå glädjen i att förstöra allt som kommer i det här klientelets väg. I Stadsparken till exempel har fåglarna vid flera tillfällen släppt ut ur sin bur till en mycket osäker framtid, och förmodligen väldigt kort. Träd har ryckts upp med rötterna, blommor har tagits upp och kastats, bänkar till för att sitta på en stund har kastats i ån. Vissa av statyerna används som ”klätterställning”, alla statyer tål inte den behandlingen. Hur tänker ni? I lekplatserna finns allt på plats för att klättra, gunga och så vidare.

Sedan allt skräp som lämnas kvar, all glaskrossning på gång- och cykelvägar. Sönderslagna fönsterrutor vid skolorna. Flera anlagda bränder. Igen, hur tänker ni? Ska inte ”polletten” ramla rätt någon gång? Vi är många som undrar vad nästa steg kan bli. Någon eller några av de här personerna kommer kanske att finnas i olika myndigheter som har makten senare i livet. Men till dess, vems intressen är det som de som bestämmer, de som av oss fått makten, ska tillgodose? Jag vet i alla fall vad jag tycker. Vad tycker du?

Rolf Carlén,

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons