Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt SVT förbli oberoende

Annons

Marknaden ska styra allt är tydligen regeringens främsta policy. Det senaste påhittet är att det numera ska finnas en grupp människor som ska kontrollera SVT och Sveriges Radios nya idéer på medieområdet. Skulle public serviceföretagen i Sverige komma på en bra idé ska dessa idéer kontrolleras så att de inte förstör marknaden för de kommersiella radio- och tv-bolagen som bara vill tjäna pengar på allt de gör.

Kritikerna mot förslaget menar att om detta förslag hade funnits för några år sedan hade SVT aldrig fått utveckla det fantastiska svt.play. Det hade funnits de som menat att det hade stridit mot SVT:s kärnverksamhet och att marknaden hade skött detta bättre. Nu visar verkligheten att det är SVT som har den bästa ”playverksamheten” av alla tv-bolag i Sverige. Marknaden är inte alltid bäst.

För mig är SVT och Sveriges Radio sann folkbildning som inte bör kännetecknas av någon profitjakt där högsta vinst är det avgörande. En fri publicservice är garantin för en demokrati med kunniga medborgare som kan ta fria beslut.

För mig känns det nästan som någon form av censur och förhandsgranskning mot det oberoende och fria SVT och Sveriges Radio. Lägg ner denna ”censurkommitté” så att SVT och Sveriges Radio kan fortsätta utveckla sin service till folket. Som kund (licensbetalare) vill jag har det bästa som kan erbjudas på mediemarknaden. Jag står upp för en fri och oberoende publicservice, gör ni?

Örebro

”Folkbildaren”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons