Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif har tappat i kunnande

Annons

Jag har följt Lif:s handboll sedan drygt fem år tillbaka och var i början mycket imponerad av vad klubben hade åstadkommit med små medel.

En entusiastisk ledning, som bestod av en närmast hängiven Börje Larsson. Han brann för sin uppgift att skapa förutsättning för unga tjejer och killar att ha en meningsfull och uppfostrande sysselsättning på fritiden. Han hade en filosofi att ärlig kamp och fairplay ska vara ledstjärnan och att spelglädje kommer av sig självt om man trivs och har kul i laget.

Tyvärr blev allt slit för mycket för Börje och klubben stod där utan själ, pådrivare och handbollskunnande.

Vad blev resultatet? Jo en elitserieklubbledning utan det handbollskunnande som krävdes och beslut togs som inte var professionella både när det gäller tränarens vara eller inte vara och vilka spelare som klubben skulle satsa på.

Ska man som uttalat är vara en ledande handbollsklubb måste organisationen vara anpassad därefter, det går inte att ha en hemsida som ligger i träda som inte ens uppdateras med elitserielagets spelare. Det är väl som sportchefen Tommy E säger, jag är inte handbollskunnig. Men vadå, han är bra på mycket annat, men det krävs faktiskt handbollskunnande på den posten.

En fantastisk arena, en minst lika fantastisk publik som ställer upp till 110 procent trots lagets motgångar överglänser med råge ledningens sätt att hantera situationen.

Minst ett ”förlorat” år när det gäller återväxten från Lif Blå som verkar ha tagit del av det negativa som hänt Lif, våra blå är egentligen en samling härliga ungdomar med bra förutsättningar men under matcherna lyser hafs, slarv och grinighet på motståndare och domare igenom. Vet inte vad dagens ledare har för ledstjärna och varför man inte ”ryter till” och fostrar som Börje gjorde på sin tid?

Men Torbjörn Nilsson, du säger att Lif inte står och faller med elitserien, men varför ska vi skänka bort en elitserieplats?

Lindesbergsbygden, supportrarna, arenan och Handbollssverige behöver de brandgula.

Kom igen nu grabbar, spela för kung och fosterland (Börje och supportrarna). Vi stöttar er.

Supporter

Lindesberg

Per Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons