Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lita på folks omdöme

Annons

Örebro. Människor har i alla tider varit beroende av att lita på varandra, så även i dagens samhälle. Vi lägger våra liv i läkares och sjuksköterskors händer, våra inkomster i bankirernas och vår trygghet i polisernas. Men mer än något annat lägger vi våra förhoppningar, vår framtid och framför allt enorma mängder makt i politikernas.

Detta för att vi i ett samhälle ska och måste komma överens om vissa gemensamma spelregler. Problem uppstår först när politiker blir alltför klåfingriga och kontrollerande, när önskan om att beskydda medborgarna från allt ont går till överdrift och leder till mer skada än nytta.

Så har det dessvärre blivit när det kommer till regleringen av pubars och nattklubbars öppettider i Örebro. Det är inte seriöst eller hållbart att, helt utan fakta eller ens logiskt tänkande, komma fram till slutsatsen att örebroarna inte klarar av att vara ute och ha trevligt längre än till klockan två.

Vi har väldigt lite, om något alls, förtroende för Lena Baastad eller den politik hon för. Däremot tror vi att både hon och alla andra själv kan inse när det är dags att sluta dansa och röra sig hemåt.

Ordförande

Simon Olow

Förste vice ordförande

Sebastian Haraldsson

Andre vice ordförande

Moderata Studenter

Emelie Jaxell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons