Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite gnäll hjälper ingen pensionär

Annons

Örebro. Snart är det val och allt emellanåt ser jag några ilskna kommentarer om den orättvisa beskattningen som våra pensionärer är drabbade av. Att de svenska pensionärerna skall beskattas högst inom EU tycks ändå vara helt i sin ordning av våra folkvalda. Varför då klaga?

Folket har gjort vårt val och då får vi väl finna oss i att det blev som det blev. Att det ska löna sig att arbeta är ledstjärnan numera men att det ska ha lönat sig att ha arbetat ett helt liv är inte lika självklart. Att lönerna brukar höjas varje år med en viss procent brukar nästan räknas som en självklarhet men att samma sak också skulle gälla för våra pensionärer är inte lika naturligt.

Så kära vänner, så bra som vi har det just nu kommer vi aldrig ha det igen. Men för hela friden, vi har ju starka pensionärsföreningar som PRO och andra som säger sig värna om de sina, men var är ni i debatten? Jo då, en och annan liten artikel likt denna syns mellan varven i tidningen men tycks glömmas lika fort som trycksvärtan torkar på tidningspappret. Problem som inte syns finns inte. Så varför inte ordna återkommande protesttåg mot våra styrande i Stockholm och verkligen synliggöra vad ni tycker om detta?

Ni brukar, har jag läst i tidningen, ordna utflykter till några trevliga platser men att kunna genomföra något som jag nämnt ovan är nog alldeles för svårt för er. Är övertygad om att både våra egna som utländska medier skulle vara intresserade av detta. Att visa att man i Sverige straffbeskattar sina äldre högst inom EU än annorstädes i förhållande till de som är i jobb skulle säkert förvåna de flesta. Troligen ingen bra reklam för Sverige. Att sitta hemma och gnälla vid köksbordet ger inte mycket och i slutändan är det vi alla som väljer hur vi vill ha det i framtiden. Så ni som vill sitta vid makten framöver får kanske tänka ett varv till.

Örebro

”Leif”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons