Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite sovstad över Örebro

Annons

Örebro. Som nyinflyttad örebroare måste jag få dela med mitt intryck av staden. Socialismen är allt för utpräglad i Örebro. Staden är väldigt vacker, med inslag av charmiga Paris, Kalmar och mysiga Lund. Affärerna är däremot ganska osexiga. Skyltfönstren är dammiga. Det är någon slags sömnig sosseanda över Örebro som skulle må bra av lite starkare marknadskrafter. Frimärksaffärer, skivaffärer och tv-verkstäder finns fortfarande i Örebro – staden släpar tio år efter i tiden.

Kommun och myndighet gullar alldeles för mycket med invånarna. Affärernas hyror är för låga, vi betalar för mycket skatt och tryggheten är för omfattande. Livsstilen är en aning mjäkig. Några nydanande högervindar ger vind i seglen samt fyller örebroarna med visioner och framsynthet. Människor är dels födda som de är, men miljön man vistas i har enorm betydelse för personlig utveckling.

Jag menar inte att man ska sänka levnadsstandarden eller att bortse från de som verkligen behöver hjälp – utan det handlar om att vanligt folk får större fickor och därigenom ges mer ansvar. Detta ökar vår individuella frihet samt stimulerar jag-utvecklingen.

Jag har en vision om en mer dynamisk stad med människor som har mer pengar i fickorna. Sänkta skatter är en bra början, för det ska bli mer attraktivt för eldsjälar till näringsidkare att öppna affärer i Örebro. Staden ska bli en bazar fylld med heta affärer och innovativa butiker. Dags för förändring!

Örebro

”Kalén”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons