Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M värnar inte arbetarna

Annons

Om man värnar om arbetarnas rättigheter så är det numera Moderaterna man ska rösta på. Det skär sig lite med den bild jag normalt har av högerpartierna. Det är en bild som speglar ett tydligt uppdelat klassamhälle. Det är en tro på att alla föds med samma förutsättningar och därmed samma möjligheter att lyckas.

Sanningen är att många människor inte får en barndom som ger en bra grund senare i livet. Den verklighet som för många består av psykisk sjukdom eller övergrepp verkar inte existera för de blå. Den hänsynslöshet som visats de allra svagaste får inte stå oemotsagd. Speciellt inte nu när de fått ytterligare fyra år på sig.

Att sparka på den som ligger verkar vara helt okej för de som i dag leder Sverige. De verkar ha en väldigt klar bild över vem som är sjuk och vem som bara har varit passivt sjukskriven för lång tid. Tanken om att man får klara sig helt själv samtidigt som man får skylla sig själv om det går snett någon gång, verkar genomsyra det som det självutnämnda arbetarpartiet ser som centralt när man uppdelar människor i vinnare och förlorare.

Att Moderaterna nu ser sig själva som det enda arbetarpartiet, ser jag som ett fult knep för att lura folk att tro att de värnar om arbetarnas rättigheter. Den enda anledningen jag kan se är att de vill att alla ska arbeta. De säger att Sverige har blivit ett friskare land sedan de kom till makten. Det som egentligen hänt är att sjuka nu tvingats söka sig till socialtjänsten. Detta tvingar i princip svårt sjuka ut i ingenmansland utan varken arbetsförmåga eller andra möjligheter till försörjning.

Nu tror de nog att det de gjort de senaste fyra åren uppskattas av svenskarna i och med valsegern, och då finns det inget som kan stoppa dem i jakten på de sjuka och svaga.

Örebro

Simon Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons