Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tvingas att flytta

Annons

Örebro. Jag har med stort intresse följt bostadsdebatten under mina många år som hyresgäst i miljonprogrammet.

Min kommun har erhållit en avkastning från bostadsbolaget på mellan 40 och 50 miljoner per år. En extra kommunalskatt endast från hyresgäster, dessutom fick vi hyresgäster även stå för kostnaden för alla tomma lägenheter under tiden med bostadsöverskott, en kostnad som naturligtvis alla skattebetalare borde bidragit med.

Hyresintäkter är ju bostadsbolagets enda inkomst, ändå finns pengar till sponsring av fotboll, bandy, ishockey med mera.

Nu kommer miljonprogrammets renoveringar visa hur goda eller usla förvaltare hyresgästerna haft under åren.

I radions P1 vecka 15 talade ordföranden i Karlstads bostadsbolag om vikten av framförhållning genom avsatt kapital under tidigare år, till dessa storrenoveringar. Resultatet av denna lednings förvaltning gör att hyresgästerna endast får en hyreshöjning med cirka fem procent och att de flesta hyresgäster därmed kan klara av hyran och bo kvar efter renoveringen.

I min kommun kommer hyresgästerna få stå för hela renoveringskostnaden med en höjning av hyran på cirka 40 procent. Man kan säga att förvaltarna varit minst sagt usla, utan någon framförhållning alls. Och ingen kräver något ansvar!

Frågan uppstår då vart hyresgästerna ska flytta när hyran är för hög och inga tomma bostäder med rimlig hyra finns.

Oavsett regering har vi aldrig haft någon bostadsminister värd namnet, den nuvarande har ju ytterligare försämrat för hyresgästerna genom att ta bort statsbidraget till nybyggnation, med jättehöga hyror som följd, däremot stärkt ytterligare villa- och bostadsrättsinnehavares vinst genom skattefinansierat rotbidrag.

”Iréne”

Örebro

Hyresgäster kan inte sälja sin bostad med stor vinst, som villa- och bostadsrättsinnehavare gjort under många år.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons