Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill hjälpa till i jul

Annons

I skrivande stund är det bara några dagar kvar till jul. Och visst är det härligt med jul, första advent, julskyltning, pepparkaksbak, julklappsinköp, god mat och trevliga sammankomster med glögg, dopp i grytan, Kalle Anka på tv och barn vars ögon lyser av glädje vid julklappsöppningen. För många av oss utspelar sig julen på det här sättet, men många delar inte denna verklighet, i Sverige eller i övriga världen.

I Rädda Barnens senaste kartläggning av barnfattigdom i Sverige hamnar Örebro län på tredje plats. Över tolv procent av barnen i vårt län lever i fattigdom. Bara Skåne och Södermanlands län har högre andel fattiga barn. Även antalet hemlösa är många och i Örebro finns det över 300 bostadslösa enligt LP-stiftelsens rapport 2010.

Så vad kan vi göra? Jo, vi kan förstås blunda, skjuta problemen åt sidan och bara njuta av hur bra vi har det i vår lilla familj eller så kan vi faktiskt både njuta av julen samtidigt som vi gör en välgärning.

Det finns många vägar att gå och många sätt att hjälpa på. Bara i Örebro har vi flera organisationer som hjälper människor i nöd, exempelvis; Kvinnojouren, LP-stiftelsen, Ria Dorkas och Frälsningsarmén varav den sistnämnda just nu har en pågående insamling på Våghustorget.

De insamlade pengarna går till förmån för dem som står utanför all den fina samvaron i stugorna och som känner sig extra utsatta under julhelgen.

Mitt förslag är att du slår in en leksak, en halsduk eller liknande, skriv på etiketten vem den kan passa till och lämna därefter in den till något av ovanstående förslag och/eller lägger en slant i Frälsningsarméns insamlingsbössor!

Låt oss ha en fröjdefull jul samtidigt som vi bidrar med en känsla av jul och gör skillnad i någon annans liv.

Örebro

Maria Rögardt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons