Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marinerat kött smakar som julskinka

Annons

Örebro. Jag handlar mat som alla andra och jag gör det i många olika affärer, vid olika tider och för olika summor, en helt vanlig kund alltså.

En sak som är lite intressant är när man läser och jämför innehållsförteckningar på kött och fågel så står det många gånger att produkten är marinerad, och läser man vidare så består marinaden av saltvatten, i en del fall upp till 20 procent samt i några produkter diverse tillsatser för att hålla kvar vattnet i till exempel den ”mörade” filén av fågel eller fläsk.

Producenterna av detta hävdar med stolthet att man gör det för att få en bättre produkt som smakar godare och blir saftigare medan jag tror att det är ett sätt att fuska med vikten. Tillsätter man 10-20 procent vatten kan man tjäna 10-20 procent mer pengar på samma vara!

Köpte en gång en så kallad marinerad fläskytterfilé som jag strimlade och stekte. Förutom att den fräste och spottade i pannan så hade smaken en lätt dragning mot julskinka vilket i och för sig är gott men inte passade till den rätt jag hade tänkt mig.

Nästa sak man ser i butiken är att otroligt många människor måste ha gått en kurs som jag missat, nämligen leta längst in i hyllan efter något med längre hållbarhet! Stackars människor, den kursen har nog missat det viktigaste vad gäller matvaror, nämligen det att så fort förpackningen är öppnad så är hållbarheten bara 3-5 dagar oavsett vad som står på korvpaketet eller yoghurten. En sak som många inte vet är att till exempel korv och ost behöver mogna fram innan den blir god, så de stackarna som letar fram de längsta datumen får ju aldrig smaka en god mogen dessertost eller en korv som har utvecklat aromen.

Örebro

”En kund bland andra”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons