Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mata inte andras katter

Annons

Länet. Folk klagar på kattägare för att de inte tar hand om sina katter. Nu vill jag som kattägare klaga på någonting annat. Folk som matar andras katter. Jag har tre underbara katter som endast hållt sig på gården tidigare, min ena honkatt tycker dock om att ta sig en promenad men har alltid kommit hem och hängt sig på dörren för att markera att hon vill in!

Sedan ett år tillbaka började hon vara borta långa perioder och barnen blev så klart ledsna och letade efter katten. Vi fick då höra av irriterade grannar på andra sidan gatan att min katt och eventuellt flera blev matade av en dam på deras gård. Först fick jag som kattägare en massa skit för att jag inte höll ordning på min katt.

Nu hör det till saken att hon har halsband, det har de andra två katterna också. De har alltid mat, vatten och kärlek hemma så jag blev såklart mäkta irriterad. Vem skulle inte bli det om deras älskade husdjur matades av någon annan?

Gick över till damen i fråga och bad henne sluta. Nu har detta pågått i ett år och numera håller damen henne instängd flera dagar och har kattmat i köket.

Jag och barnen har bönat och bett, sagt till surt och hämtat katten hur många gånger som helst men ändå ger hon sig inte. Försöker få henne att förstå att vi älskar vår katt och vill ha henne hemma. Men det går inte!

Nu vågar vi inte släppa ut henne längre och ack vad hon lider. Så snälla ni som matar andras katter sluta. Visst om en katt är utan halsband, tunn och tanig men mina katter är välvårdade och har halsband!

Örebro län

”Ledsen irriterad kattägare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons