Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Media har ingen respekt

Annons

Örebro. Medias vinkling på de hemska händelserna på Villa Strömpis i helgen är häpnadsväckande. Man glömmer bort en elementär sak – att alla människor på en krog är över 18 år, och således betecknas som vuxna. Och som vuxen människa har man alltid ett eget ansvar för hur man beter sig, vad och hur mycket man dricker.

Olyckor händer och ska självklart utredas. Man skriver om kaos, om trängsel, om slagsmål, om krogägarens ovilja att vara åtkomlig, om fallande dörrar, om filmning med mobilkameror av en huvudskadad flicka som inte tillåts med mera. Men inte en rad skrivs om hur utrymningen gick till, att personalen verkligen gjorde allt i sin makt för att underlätta och hjälpa alla, att de gäster som hjälpte till med utrymningen gjorde en ovärderlig insats, att ordningsvakter mitt i all kaos och försök att hjälpa skadade måste gå mellan ungdomar som kommer på den ”briljanta idén” att slåss mitt i alltihop, att man stoppar nyfikna människor som vill filma händelser runt omkring i ett enda syfte – skydda den skadade från exponering i medier av olika slag.

Inte heller visar man någon som helst respekt för krogägaren i det att han har viktigare saker att ägna sig åt, exempelvis utredning av många slag som följer en sådan här traumatisk händelse i stället för att spekulera med media om orsak och verkan. När man sedan går förbi Villa Strömpis och ser hur journalister mer eller mindre står på ”lurpass” utanför krogen för att få tag i ansvarig, ja då blir man bekymrad. En granskande journalistik, med objektiv redogörelse för händelser är absolut av godo, men en vinklad journalistik där de skadade och drabbade belyses som enda offren och man letar efter någon att hänga, den journalistiken gynnar ingen.

Örebro

”Gäst på ”trappraskvällen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons