Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner för nöjes skull

Annons

Örebro. Häromveckan genomfördes SM-veckan här i Örebro. SM-veckan är ett idrottsevenemang där idrottsutövare från hela Sverige tävlar i allt från skidor till kampsport.

Från början var det tänkt att budgeten för investeringar skulle ligga på 13 miljoner kronor. Den kostnaden har mer än fördubblats och det beräknas kosta drygt 30 miljoner kronor i stället.

Är det verkligen rimligt att kostnaderna drar iväg på detta sätt? Är det att använda skattebetalarnas pengar på ett ansvarsfullt och bra vis? För att inte nämna driftskostnaden som, enligt Karolina Wallström (FP), kommer kosta miljoner även efter detta arrangemang.

Pengarna behövs i skolorna och förskolorna i stället.

Det behövs fler lärare som kan hjälpa elever som är i behov av särskilt stöd, men också renoveringar av förskolor som just i detta nu står i kö för att få sina lokaler renoverade då det finns mögel i väggarna.

Skolor har fått dra ner på lärare, ska då pengar gå till ett idrottsevenemang?

Barn som har det svårt i skolan måste få mer stöd! Finns det inte pengar till skolor och förskolor kan man inte lägga det på annat heller!

Pengarna skulle också kunna användas till att rusta upp vägarna här i Örebro.

Kommunen prioriterar alltså ett nöje före välfärd.

Björn Sundin, (S) sade i januari förra året att SM-veckan beräknas generera cirka 18–20 miljoner till företag i regionen, och det är ju jättebra tänker du, men nu har alltså utgifterna blivit större än de förväntade inkomsterna.

Vi kan jämföra SM-veckan med racingevenemanget som ägde rum i fjol där kommunen inte gick in med en enda krona, men som ändå lockade 15 000 turister till Örebro.

För det här arrangemanget går de lokala myndigheterna in med dryga 30 miljoner.

Prioritera pengarna rätt Örebro kommun!

Örebro

”Mån om välfärden”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons