Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min man blev av med värkmedicinen

Annons

Hallsberg. En vårdcentral i länet har gett mig och min man den bästa julklapp man kan tänka sig. Efter att min mans läkare slutat sin anställning på en av länets vårdcentraler har man visst bestämt sig för att inte längre skriva ut en medicin han haft i flera år för sin kroniska värk.

Man avbryter rätt och slätt denna medicinering utan att kontakta honom, utan att få en ny läkarkontakt eller annan medicin. Ingen förklaring, bara tystnad.

Efter flera påstötningar bara tystnad. Nu har vi försökt i snart tre veckor utan framgång. Min mans medicin är nu slut så nu gäller självmedicinering med allt vad apoteket kan bistå med i form av olika receptfria smärtstillande mediciner. Vid nyår behöver flera andra mediciner också förnyas. Hur det går med dem står väl skrivet i stjärnorna!

Jag anser det oetiskt och oprofessionellt att agera på det här sättet. Man plockar inte bort en medicin hux flux utan att diskutera med patienten. Ett kroniskt värktillstånd försvinner inte över en natt!

Det kan nämnas att det är samma vårdcentral som ordinerade näsdroppar när min man sökte för svår hosta. Jag kan själv intyga att näsdropparna fungerade på mig när jag fick nästäppa vid en förkylning, men det botade inte hostan.

Hallsberg

”En besviken anhörig”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons