Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Min son behöver stöd"

Annons

Jag lämnar en anmälan om min sons missbruk till socialen i min kommun. Jag har kämpat om hjälp i flera år och har önskat en LVM, lagen om vård av missbrukare. Min son har bott i egen bostad fram till nu då han flyttat hem till mig, sin mor. Min son har frivilligt lagt in sig på avgiftning och önskat att få komma till ett hem för längre tid. Han tar inte droger hemma!

När jag ringer till socialen får jag beskedet att min sambo har två barn under 18 år hemma och att på grund av det måste det bli en anmälan/utredning mot oss då vi låter min son med missbruksproblem bo hemma. Min son behöver stöd för att kunna bli av med sitt missbruksproblem och när jag kämpar och ber om hjälp så får vi som familj ett ”slag”, en direkt kränkning av handläggare på socialtjänsten. En utredning måste göras av oss!

Vi är tre vuxna kring de minderåriga barnen med arbete och stabila ordentliga hem. Har aldrig haft problem i våra hem. Vi blir ifrågasatta som föräldrar och socialen ställer krav på att de minderåriga barnen nu måste bo med sin mor ett tag. De trivs hos oss och kommer bli besvikna.

Vi är en stabil familj och skyddar alla våra barn men vi är en familj som också ställer upp för våra barn. Nu har ett vuxet barn problem men socialens krav är att han bor på gatan i ställe! Helt sjukt! Detta innebär att, om dina vuxna barn, din sambo eller annan närstående behöver ditt stöd och du ger dem ett hem så riskerar ni som familj att råka illa ut av socialen om ni har minderåriga barn hemma. Även om allt sköts på ett mycket bra sätt så riskerar ni att bli av med era barn.

Det sjuka är att vi är toppenföräldrar och ställer upp för våra barn till 100 procent men vi blir ifrågasatta när vi bryr oss, visar omtanke och ber om stöd.

Örebro län

”Besviken skattebetalare och förälder”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons