Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min systers bil brann upp

Annons

Örebro. Min systers bil brann upp nu i kväll. Hon bor i Brickebacken med sin sambo som är arbetslös. Min syster jobbar inom handeln på tider som ingen buss vill passa och hennes 75 procent lön drar runt deras lilla hushåll.

Hon är inte politiskt aktiv, har aldrig fattat några beslut om vare sig neddragningar eller polisinsatser, ändå eldade ni upp hennes bil. Hon har aldrig stött sig med något gäng, slagit ner någon på stan eller bråkat med någon granne. Ändå valde ni hennes lilla bil som offer för er attack.

Min syster vet inte hur hon ska ta sig till jobbet i morgon. Hon hade visserligen bilen försäkrad, men det var ingen dyr bil som lönade sig att ha helförsäkrad om hon hade haft råd med det. Vi vet inte om hon får ut något från försäkringsbolaget. Vi vet inte hur hon ska ha råd med en annan bil.

Ni som eldar bilar, var kommer ni ifrån? Säger ni att ni är de som alltid drabbas i samhället, de som politikerna sparar in först på och som alltid känner av neddragningarna hårdast. Varför eldar ni upp era grannars bilar?

Varför eldar ni bilarna i Vivalla och Brickebacken, de två områdena som absolut inte har något att säga till om och där människorna kämpar för varje dag?

Vill man sprida ett budskap skapar man debatt, demonstrerar man på stan, skriker man på rådhuset. Man sparkar inte på dem som redan ligger.

Ni som finns runt omkring, ni som ser dem som gör det, känner hur deras kläder luktar rök eller hör dem prata om det. Skratta inte med dem. Beröm dem inte för deras illdåd. Har ni det minsta råg i ryggen så ringer ni polisen och anger dem så de får betala för vad de gjort mot oss svaga. Stå till svars inför min syster och förklara varför de eldade upp hennes bil. Vad som var så provocerande med en liten, liten gammal högt älskad och väldigt behövd bil.

Örebro

”Brickebackenbo”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons