Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ministern har skämt ut sig

Annons

Nu har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth skämt ut sig å det grövsta. Att, som vi kunde se på tv-nyheterna tisdag kväll, leende och med glatt mod ge sig till att skära i en tårta, utformad till en svart stympad – halvt uppäten – kvinna med gungande huvud, dessutom på ett museibesök. Hur kan människan delta i detta? Det visar väl bara de personliga omedvetna rasistiska åsikterna i frågan. Vad har hon i huvudet? Hur försvarar hon det? Med att försvara konsten? Hon kunde svarat: ”Jag ställer inte upp på det här”.

Men inom kultursnobbkonsten tycks allt vara tillåtet. Bara att skylla på den konstnärliga friheten! Även Moderna Museets chef och KRO, Konstnärernas Riksorganisation, borde ha tänkt sig för innan avsmakningen av ”konstverket”.

Visst ska konst ibland provocera, men hur långt får man gå? Hade jag, som vanlig medborgare, gjort liknande på stadens torg, hade jag blivit straffad. Hade nog inte hjälpt om jag kallat det konst eller att ”jag är konstnär”.

Nu blir det väl inget mediedrev av det här eftersom hon är minister i den borgerliga regeringen. Då är man oberörbar. Liksom Sten Tolgfors, som fick ett par dagars omskrivning efter sin avgång för sina fadäser. Sedan var det tyst.

Att jämföra med Håkan Juholt, där drevet fortsatte flera månader. Men har är ju sosse, där har ni skillnaden! Det här ska väl tystas ner i vanlig ordning. Tänk bara tanken, om en sosseminister gjort något liknande som Lena Adelsohn Liljeroth, då hade NA och andra vässat pennorna spetsiga!

Skulle vara intressant om någon ”kultursnobb” i staden Örebro ville svara på mitt inlägg om kulturministerns ”tårtätande” och konstens frihet.

Kumla

”Pensionären på tvären”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons