Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst tre timmar idrott i skolan

Annons

Örebro. Jag tycker att det ska vara mera idrott i skolan. Ett pass varje dag. Man blir väldigt trött i huvudet av att bara sitta still och jobba i klassrummet en hel dag. Vi måste röra på oss för att bli pigga och mer koncentrerade på nästa lektion. Om vi idrottar så blir vi mer produktiva och bättre på att kommunicera med lärare och kompisar, visar en studie gjord av Leeds Metropolitan University.

Det är tekniskt bevisat att man blir också smartare om man tränar mera. Träningen nybildar blodkärl och bildar hormoner som påverkar hjärnan. Det förbättrar också minnet. IQ blir större/bättre ju bättre kondition man har. När man tränar så ökar mängden celler i en del av hjärnan som heter Hippocampus. Den delen styr kognitiva funktioner som koncentration, minne, inlärningsförmåga och problemlösning.

Det finns många människor som inte håller på med någon sport på fritiden och som behöver träna. Om man inte tränar och i stället bara äter godis och onyttigt så blir man trött och seg i kroppen och man blir tjockare och orkar göra mindre och mindre saker.

Om man har idrott en eller fler gånger till i veckan så blir det att man måste sluta en timme eller fler timmar senare än vad man skulle utan idrott. Fast man kan korta ner lunchrasten varje dag så man slutar samma tid iallafall.

Jag tycker att regeringen och politikerna skulle bestämma att det ska vara minst tre timmar idrott i veckan (tre lektioner), som det är med matte och svenska för att ungdomar inte ska gå och vara trötta i skolan.

Örebro

Andrea Eklöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons