Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobilen tar över samtalen

Annons

Mamma! Vi satt mitt emot varandra. Mysigt! Jag i min vagn, du på bussens vikbara säte. Jag sökte ivrigt din blick. Jag gjorde mig så söt jag kunde. Du stoppade förstrött in nappflaskan i min mun några gånger medan du sms:ade vidare. Hela bussresans 40 minuter försökte jag le, skratta och göra ljud så du skulle titta på mig.

Pappa! Jag hade längtat efter dig hela veckan, du kommer hem från jobbet efter att jag lagt mig. Nu på söndagen fick jag följa med dig på en promenad. Jag blev jätteglad! Nu skulle jag äntligen få berätta för dig vad som hände då jag var hemma hos Jonny i går. Just när jag skulle öppna min mun ringde din mobil. Resten av promenaden pratade du med den lilla grejen du har fastsatt på örat.

Arbetskamrat, kollega, granne, vän! Vi har precis mötts och ska säga de orden jag så länge tänkt, fråga hur du mår och hur du har det. Då surrar din mobil till och du vänder dig till den direkt utan att tveka eller fundera på vem du ska välja först, den livslevande människan framför dig eller den du kan ringa upp sedan?

Du medkund! Hur tror du kassörskan tänker som gång på gång får sitt vänliga ”Hej!” – och öppenhet för en vänlig liten kort dialog – dissat för att du pratar med någon i örat just då du ska betala?

För att inte tala om alla mobilpratande bilförare som är lika med berusade förare i sitt omdöme och uppmärksamhet?

Kanske ska jag också önska mig en Ipad? Så jag också har någon att prata med? Det är nog en fantastisk lösning på att få bli sedd, hörd och nådd!

En talande berättelse: Grodan som inte märkte att vattnet i grytan på spisen blev varmare och varmare, innan det var försent att hoppa ur och blev levande kokt!

Vi måste vakna så vi inte missar varandra!

”Också mobilägare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons