Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna är inte ett trovärdigt alternativ

Annons

Läste på Debattsidan 24 oktober där Länsmoderaterna svarade Socialdemokraterna som tidigare 17 oktober på Debatt menade att Moderaternas politik var att ”de svaga får betala notan”.

Moderaterna har ett återkommande mantra från riksdagsdebatter och tv-debatter att de är partiet för dem som vill jobba. Det ska löna sig bättre att arbeta än att leva på bidrag. Skattesänkningar/jobbskatteavdrag för dem som jobbar.

Jag har arbetat i Försäkringskassan i 30 år och har inte träffat någon som inte vill arbeta, däremot de som inte kunde på grund av sjukdom.

De skattesänkningar som gjordes under alliansregeringens åtta år förbättrade inte utan förvärrade de problem som vi har inom bland annat vården, skolan och omsorgsområdet. Ytterligare skattesänkningar kommer ytterligare att försämra vår gemensamma välfärd. Integrationen av våra nyanlända ut på arbetsmarknaden lär inte förbättras genom skattesänkningar. Jag funderar över vilka individer i vårt samhälle som inte vill jobba?

Jag har arbetat i Försäkringskassan i 30 år och har inte träffat någon som inte vill arbeta, däremot de som inte kunde på grund av sjukdom. Är det denna kategori som Moderaterna menar är de som inte vill arbeta, eller vilka är de?

Anser Moderaterna att sjukpenning, pensioner och a-kassa är bidrag?

Moderaterna anser att lagd budget för 2018 tar ansvar för Sverige på lång sikt. Hur blev det de åtta åren med ett stort budgetunderskott?

Nej. Moderaterna är inte trovärdiga vid nästkommande val 2018.

Göte Krantz

82-årig pensionär, Degerfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons