Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörkret i Varberga på väg att skingras

Annons

Nu har vi cyklat i mörkret i två månader i Varberga. Nog hade jag trott att det skulle finnas en fungerande belysning efter att de nya stolparna hade kommit på plats, men icke. Det enda som lyser där jag nu befinner mig är en ensam lampa vid tennisbanan. Den har ingen som helst möjlighet att belysa cykelvägen. Så här var det i går fredag och även nu lördag till söndag. Så, nu är det väl dags för kommunen att ordna det här för det här känns otryggt. Det räcker inte med att tända belysningen mitt på dagen och se att lamporna lyser, man måste kolla efter mörkrets ankomst också. Jag efterlyser en förklaring av kommunen i NA om varför det är så här.

”Nattsvart”

Örebro

Svar direkt:

Belysningen i Varberga cykelväg fungerar nu nästan överallt. Det pågår fortfarande arbete med utbyte av stolpar, armatur, kabel och fundament som ska avlutas vecka 50 hoppas jag.

Belysningen i Varberga var byggt under 50-60 talet så det var dags för att förnya belysningsnätet. Man tänder belysningen under dagen för att hitta felet i elkabel och se vilka armaturer som inte lyser.

Om du har mera frågor återkom gärna.

Ataniyaz Ataniyazov

civilingenjör, el, gata och trafik, Tekniska förvaltningen Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons