Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion underlättar vården

Annons

Mycket bra initiativ av NA att rapportera om vårdköerna i länet. Återkom gärna regelbundet med uppföljningar.

Tillhör själv en av köerna sedan snart tre år tillbaka och har nu fått min diagnos av sömnapné som ska behandlas med en så kallad CPAP-apparat.

Hamnade direkt i en ny kö på minst fyra månader för utprovning av apparaten. Utprovningen tar en timme i utprovningstid.

Genom den så kallade ”vårdslussen” får jag åka till Stockholm inom en månad för utprovningen och landstinget får betala två eller tre resor tur och retur Örebro-Stockholm, plus vad vårdgivaren i Stockholm kostar. Men Örebro läns landsting har tydligen gott om pengar.

Intressant i artiklarna var också att de etablerade politiska partierna fick säga sitt om respektive artikel.

Inget parti kunde presentera någon lösning men samtliga var överens om att vi ska motionera mer, så man får väl anta att när man börjar bygga nya motionsspår för vårt välbefinnande, så försvinner de få kvarvarande vårdplatserna på USÖ.

Partierna var också rörande eniga om att patienten/medborgaren inte ska ha någon juridisk rätt till vård. Inget parti eller politiker nämnde något om att vi behöver en patienträttslagstiftning som ger patienten rätt till vård, även i rätt tid. En sådan lag skulle sannolikt göra att köerna i sjukvården skulle försvinna.

Sverige är nu snart det enda land i Europa som inte har någon patienträttslagstiftning och ska man döma av vad sjukvårdspolitikerna här i länet tycker så lär det inte vara någon lagstiftning på gång, inte ens ett förslag.

Här tycker ju tydligen politikerna i länet att det är bättre med nuvarande skyldighetslagstiftning för landsting och kommuner, då man inte ens får en reprimand om man inte följer lagen.

Fortsätt att klämma på politikerna NA.

Vintrosa

Bosse Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons