Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP är ett storstadsparti

Annons

Jag ägnar normalt inte så mycket tid åt de politiska trätorna men efter en tuff vinter, då man som frekvent resenär kämpat mot tågförseningar och buss i stället för tåg höjer man på ögonbrynen, när man läser att Miljöpartiet tänker investera hundratals miljarder i höghastighetståg Stockholm-Göteborg, Stockholm-Helsingborg etcetera.

Som flitig resenär i Örebro och Mälarområdet undrar jag varför man inte först föreslår en rejäl satsning på den lokala tågtrafiken, som har sina brister med dagliga förseningar? Miljöpartiet har tydligen utvecklats till ett storstadsparti med drömmar. Den gröna färgen tycks börja flagna och den röda framträder. Landsbygden synes inte finnas. De som bor där ska beskattas. 35-timmars arbetsvecka, friår, förlängd föräldraförsäkring, inga nya vägar och så vidare. Partiet vill ju även ta hand om världens flyktingproblem. Man kan ha tossiga idéer men bristen på verklighetsförankringen är oroande.

Nästa vallöfte kan bli ”arbeta om ni vill men ändå en bra pension”. Förståelsen för att vårt välstånd har skapats genom slit och hårt arbete tycks inte finnas. Allvarligt är att det finns människor som tror på drömmar och tossigheter. Det kan bli dyrt för Sverige.

Örebro

”J P”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons