Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myndigheter bygger förtroende med bra kontakter

Svar till ”Två socialarbetare” (NA 20/12)

Annons

Läser dagligen Nerikes Allehanda och allt på insändarsidan samt Strömans texter. Ibland tycker jag han skriver knas ibland har han många poänger. Jag är verkligen inte alltid överens med hans tankegångar och det är där som vi har det finurliga med det hela. Så länge alla läsare emellanåt oroas av Strömans texter så har han gjort sitt jobb bra, nämligen att peta, rota, ifrågasätta och vinkla. Tack för det, vi behöver tänkande undersökande journalistik, även om den inte alltid passar ihop med vår egen åsikt, för det är då den gör nytta.

Till er ”Två socialarbetare” får jag säga: det är inte lätt att arbeta med det ni gör och jag har den största respekt för att det är tuffa situationer ni möter, men att personer med ”missbrukarproblem och andra svårigheter” skulle tappa förtroendet för er tror jag beror mer på att de stött på problem i den direkta kontakten (eller avsaknaden av kontakt) med socialtjänsten, eller andra myndigheter, än att de sitter och lusläser insändare eller krönikor i en tidning som de knappt kommer i närheten av .

Det finns mycket som är illa ställt i samhället och det är många journalister som belyser detta och för det är i alla fall jag väldigt tacksam, alltid är det något av alla dessa problem som ligger mig nära. Vi ska värna om våra journalister och deras fria ord, det är alltför många i denna yrkeskår som får plikta med sitt liv för att de uttrycker orden öppet.

”Mormor”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons