Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till den hjälpen

Annons

Angående dagens djurförsök! Hur vill vi ha det nu och i framtiden? Jag trodde vi levde i modern tid, vilket jag tolkar som att vi är upplysta! Men ändå används metoder från medeltiden.

Man forskar på värnlösa varelser för att få fram läkemedel som tillverkas på syntetisk väg (ej naturliga arter) för att tillföra människokroppen och som förmodligen bryter ner det egna immunförsvaret. Sedan förs det vidare ut i våra vattendrag där fiskar och andra arter påverkas på ett mycket farligt och negativt sätt.

Människa begrunda dig! Har våra vårdköer minskat när vi nu har tillgång till alla möjliga läkemedel?

Allt vi behöver finns redan i naturen!

Det är vi medborgare, vanliga människor som bestämmer hur vi vill ha det. Jag ser det som allvarliga frågor och jag ber er var och en att tänka igenom hur ni vill forma framtiden!

Det finns lagar som tvingar tillverkare av vissa produkter att utföra djurförsök. Louise Cederlöf har från Djurens rätt, besökt Astra Zenecas djuranläggning i Södertälje, vilket var en skakande upplevelse.

Här finns som mest 320 beaglar. Hundarna kommer i huvudsak från den egna uppfödningsanläggningen i Skåne, när de är cirka nio-tio månader gamla. De flesta lever här en månad efter att ha tvångsmatats med läkemedel, sedan avlivar man hunden. Sedan kommer en ny sändning valpar och proceduren upprepas.

På toxlabbet hålls hundarna vid liv fem-sju år, instängda var och en i sin bur. Jag är inte beredd att ta emot hjälp under sådana förhållande! Är du?

Örebro

S Winkler

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons