Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska allt spel kontrolleras

Annons

Karlskoga. Nu går Svenska Spel ut med sitt nya koncept där allt spel obligatoriskt ska registreras och kontrolleras med våra spelkort för en sundare spelmarknad. Detta, enligt dem, i syfte att vi själva ska ha bättre kontroll på vårt spelande men även för att de själva i förebyggande syfte ska kunna kontakta oss så fort de ser att vårt spelande förändras avsevärt.

Detta tycker jag känns väldigt olustigt att det ska sitta folk och kontrollera och analysera mitt spelande och ta kontakt med mig så fort de misstänker att jag spelat för mycket. Litar de inte på folk och att vi själva kan ta ansvar för vårt spelande? Visst finns det människor som hamnar i spelmissbruk och spelar för mycket men är det verkligen något som Svenska Spel ska bedöma och hantera?

Det blir inget bra samhälle och skapar otrygghet och osäkerhet hos människor att ständigt känna sig övervakade för allt de gör. Vad blir nästa steg? Ska Systembolaget börjar kolla om vårt drickande förändras avsevärt? Eller ska vi också börja registrera godis, mat, sexliv och så vidare allt i förebyggande syfte för att kontakta folk för att genast varna dem för att de är på väg mot ett missbruk?

Låt oss i så fall kontrollera allt för ett sundare samhälle, men blir det verkligen det eller blir inte samhället i stället osunt av detta övervakande av våra liv?

Karlskoga

Mika Takamäki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons