Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öbo fick en lång lista på brister i lägenheterna i Glanshammar

Annons
Man får hitta på alla möjliga sätt att täta när det är kallt, handdukar, frigolit, engångsmoppar, bomull, mattor, maskeringstejp för att få bort värsta draget.FOTO: Privat

Svar till Linus Larsson Miljöchef Öbo på svaret till signaturen ”Öbo hyresgäst i Glanshammar (NA 10/4).

”I och med förändringen gjordes en grundlig utredning av byggnaderna och tillsammans med en grupp representanter från Hyresgästföreningen i området diskuterades resultatet.”

Vi var några hyresgäster som startade en arbetsgrupp för att jobba med kallhyre-frågan. Ja, vi hade många möten med dej och andra från Öbo där det diskuterades. Men vill påpeka att vi inte var överens som ditt svar kan tolkas som.

Vi som bor här visste vad som var problemen när det gällde värmen och försökte envetet förmedla det. För döva öron kändes det som! Vi berättade vad de inhyrda snickarna sa när de bytte den ruttna panelen, de såg att isoleringen näst intill var obefintlig utom på gavlarna där den inte alls existerade. De fick nej när de bad om att få isolera där det behövdes.

Hur det ser ut bakom teglet på botten har ingen någon aning om.

Vi berättade om otäta, halvruttna fönster och att det är springor runt hela fönsterkarmen på en del ställen. Vi berättade också om slitna trösklar och att ytterdörren glipade så det snöade in i en del lägenheter och att man kunde stå i hallen och se om solen sken ute.

Vi berättade om elelement som aldrig slog ifrån som de borde, om element som var glödheta men ändå inte värmde tillräckligt. Vi berättade om iskalla golv. Vi berättade att vi alltid går med tjocka sockar i inneskorna och alltid har tjocka tröjor på oss. Vi protesterade!

Karina Andreasen

Glanshammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons