Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offra inte Kilsbergens värdefulla natur

Annons
I södra Kilbergen finns det urmärkta rekreationområden där den naturintresserade kan hitta, till exempel, så här fina Karljohansvampar.

Som en av Kilsbergsfrämjandets 40-tal medlemsorganisationer vill Svenska Turistföreningens Örebroavdelning framhålla att vi står helt står bakom visionen om Kilsbergen som en nationalpark där rekreation och friluftsliv prioriteras vid sidan av den biologiska mångfalden.

Förverkligandet av denna vision kan knappas genomförs fullt ut förrän de två skjutfälten kan utgöra kärnan i en sådan nationalpark och så länge som världssituationen ser ut idag kan detta ta lång tid.

I väntan på denna dag kan man naturligtvis börja förbereda övriga delar av Kilsbergen för denna vision. Det man redan idag kan göra är att, med visionen i tankarna, verka för att endast tillåta åtgärder som främjar en sådan utveckling och att motsätta sig åtgärder som inte gör det.

Som ett exempel på sådana ej önskvärda åtgärder är den storskaliga vindkraftsverkspark som Länsstyrelsen gett tillstånd till i södra Kilsbergen. Denna vindkraftsetablering kommer att spoliera den del av södra Kilsbergen som Länsstyrelsen i tidigare utredningar angivit som särskild värdefull för rekreation och friluftsliv.

Styrelsen för Svenska Turistföreningens Örebroavdelning Genom Håkan Moureau Ordförande.

STF Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons