Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ojämn service på apotek

Annons

Jag är en gammal multisjuk man som är storförbrukare av mediciner. För någon vecka sedan var jag på min vårdcentral och fick ett antal förnyade recept. Jag gick till det privata apoteket, i folkmun kallat moderatapoteket, som ligger i anslutning till vårdcentralen för att få recepten utskrivna på papper. Anledningen därtill är att det är lättare för mig att hålla reda på mina recept än om de ska ligga i datamaskinen som jag inte förstår mig på.

Efter att ha köat i drygt 25 minuter fick jag beskedet av den stressade expediten att hon absolut helst inte ville skriva ut recepten på papper för att det skulle ta för lång tid och vara oerhört krångligt och tidsödande att expediera dem. Varför det hade blivit på det sättet kunde hon inte förklara, det bara var så.

Eftersom jag inte ville besvära dem ytterligare tog jag bussen ut till Mariebergs köpcentrum och uppsökte det riktiga statliga apoteket, i folkmun kallat sosseapoteket. Där var det inga som helst problem, den unge vänlige mannen skrev ut mina recept på nolltid och expedierade dem lika snabbt. Jag förklarade för honom vad som hänt vid vårdcentralens apotek och frågade om jag hade ställt till med besvär för honom genom att vilja ha recepten i pappersform. Nej inte alls, svarade han, och förklarade att det var valfritt för kunden och han kunde se på sin datamaskins skärm att jag tidigare hade avböjt att hamna i ett elektroniskt receptregister.

Eftersom jag dagligen träffar andra medicinförbrukare har jag förstått att moderatapoteken betydligt oftare än sosseapoteken har slut på vissa mediciner varför brukaren kan få krångla med extraresor för att få sin nödvändiga medicin. Jag kommer i fortsättningen inte att besvära moderatapoteken igen, men jag förstår inte vad de ska vara bra för!

Örebro

”Den timide åldringen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons