Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omänskliga sjukregler

Annons

Sjukskrivningsreglerna är helt omänskliga. De borde tas bort, dessa kedjor, ingen tidsbestämd sjukskrivning. Man kan inte bedöma från fall till fall hur länge man ska få vara sjukskriven. Jag själv är i rehabiliteringskedjan. När man är i den är det jättesvårt att få igenom sjukskrivning. Man har inget att säga till om, hur ont man har eller så. Jag själv har bröstsmärtor med kramper plus mitt handikapp migrän med anfall en gång i veckan med tre dagars migrän. Men EKG och prover som togs var så bra så då blev det avslag, inga pengar.

Försäkringskassan bryr sig inte hur man mår eller hur ont man har. Läkarens intyg nonchaleras med om det inte står enligt deras önskan. Ens ekonomi raseras och man mår mycket sämre. Det är inte att undra på att folk begår självmord, separerar och blir sjukare under den stress och press som försäkringskassan ställer och inte ger ersättning.

Okej, det är inte försäkringskassans fel utan regeringens. Ingen frivillig vill nog sätta sig i sådant kaos som blir när ersättning uteblir. I alla fall jag går och jobbar med krämpor som jag kan hantera. Nej reglerna måste ändras till mer humana. Ingen ska bli ersättningslös och hur man mår, ens hälsa, måste åhöras mer av försäkringskassan. Det var verkligen bättre förr.

Till sist en stor ros till alla för bra bemötande under min sjukskrivningstid och ris till er andra som inte har det där.

”Trött”

Hammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons