Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omoraliskt och smaklöst

Annons

”Alla får ligga” är inte värdig bokhyllan och samhället. ”Vi gör bara vårt jobb”. Dagens översexualiserade samhälle kommer att få konsekvenser. Att Pressbyrån, ägt av norska Reitan Servicehandel, en arbetsplats undertecknad själv jobbat för, säljer en bok med den föga sofistikerade titeln ”Alla får ligga” orsakade en kraftig emotionell reaktion.

Boken, som är en handbok i hur man ska få sex på lättast möjliga sätt, belyser inga moraliska aspekter i ämnet. En bok som uppmuntrar utsvävande sexualitet eller njutning för stunden ger heller ingen skildring av dess konsekvenser. Det är ingen vacker bild: Splittrade kärnfamiljer, tonårsgraviditeter, total negligering av känslor med uppenbart fokus på det köttsliga och konkreta.

Vill vi ha ett samhälle där kommersialism ersätter sunda grundvärderingar? Där viljan att få sex överstiger viljan att ha kvar en mänsklig sexualpolitik? Vill vi ha ett samhälle där ”Alla får ligga” får säljas bredvid andra litterära storsäljare? Vad hände med etiken? Vad hände med förnuftet?

Den lättpåverkade ungdomen exponeras för sex alldeles för tidigt. ”Alla får ligga”, såld hos Pressbyrån, en annars tämligen rumsren butik, gör stigmat kring sex ännu mer lättillgängligt. Vi behöver inte det. Det finns säkerligen ett samband med detta och den obehagliga våldtäktsvåg som drabbat vår stad. Tänk efter.

Undertecknad reagerade kraftigt och när jag ville få ett svar hos återförsäljaren blev jag hänvisad till en ansiktslös byråkrat, undangömd i fjärran land. Detta är symptomatiskt för samhället i dag, ingen vill ta ansvar, de ”gör bara sitt jobb”. När ska dessa sovande vakna?

Med hot om poliseskort därifrån gick undertecknad hem och grät en tår för omvärlden. Den behövs. Av någon. I ett land där penningarna ersatt det obesudlade.

Örebro

”Människokännaren”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons