Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onyktra ska inte ha körkort

Annons

Läste om den stackars företagaren i länet som fått vänta på sitt körkort 14 månader efter sitt ”straff” på fyra månader på grund av rattonykterhet! Förstår inte hur en människa kan gå ut med att tycka synd om sig själv och säga att företaget håller på att gå omkull på grund av att Transportstyrelsen inte lämnat ut körkortet i tid?

Till att börja med så ska ingen köra berusad och dessutom göra det en fredag när man ska upp och jobba!

Företagaren blev av med körkortet fredagen 26 mars 2010 och kvällen innan var han på fest, fastän han vet att han ska upp och jobba dagen efter. Dricker man sådana mängder kvällen innan så ska man se till att man är ledig dagen därpå eller låta bli alkoholen helt och hållet i stället!

Att företagare/anställda går ut på olika affärs- och nöjesluncher mitt i veckorna är vanligt och okej, men att hälla i sig alkohol så att man dagen efter är så berusad och tillråga på allt sätter sig i bilen för att bege sig till jobbet är inte klokt. Jag tycker att just i sådana här ärenden gör det inget att Transportstyrelsen tagit tid på sig att lämna tillbaka körkortet.

Det skulle vara så att just de ärendena har lägst prioritet av alla handlingar vid Transportstyrelsen.

Vet man att man får ett straff på eventuellt fyra månaders indraget körkort, och dessutom lite osäkert hur lång tid det kan ta innan ärendet tas upp efter avtjänad tid, ja då kanske alla tänker sig för ytterligare innan de tar sig ett glas och sätter sig i bilen.

Om alla som kör berusade/påverkade tänker om, och tänker att det är en annan berusad förare som kör på någon anhörig till dig och som kanske mister livet, hur skulle det kännas då?

Troligtvis en massa sorg men också ett hat mot den personen som körde berusad/påverkad. Ta och tänk om innan ni går iväg på fest, trots att ni vet att bilen ska användas samma dag eller nästa morgon. Vill inte möta någon av er på vägen!

Storå

”Magnus”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons