Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opassande långa passköer

Annons
Att få ett pass har blivit till ett krångligt problem i Sverige.

Min dotter med familj var på besök från Oslo. Hon är svensk medborgare och behövde nytt pass. Hon försökte boka tid flera veckor i förväg när familjen skulle besöka oss i Örebro under tre dagar, men det fanns inga tider. Drop-in-tider finns inte i Örebro utan man hänvisade till andra polisstationer.

Hon åkte då till Hallsberg, var på plats 35 minuter innan de öppnade och hamnade på 11:e plats i kön. Långt över hundra personer anslöt snabbt bakom henne innan de öppnade. När det hade gått en halvtimme sedan de öppnade, höll de fortfarande på att expediera nr 1 (sju pass) och det var bara en (1) person i jobb för att hantera den långa passkön.

De slutade dela ut kölappar kl 10 och informerade att de stänger kl 15.

Inte undra på att polisens organisation inte fungerar i stort heller. Byråkratin för med sig att tusentals utlandssvenskar i Norge numera måste besöka Sverige för att beställa pass. Den för också med sig att tusentals örebroare behöver åka många mil och dessutom stå i kö hela dagar. Otroligt!

Bor vi i gamla Sovjetunionen? Där ingick i alla fall i systemet att man kunde köpa sig en plats längre fram i kön genom att muta med en hundring. l Sverige lär säkert flera kommit på idén att ställa sig i kö längst fram och sedan sälja kölapparna för betydligt större belopp än så.

Göran Wickström

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons