Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvis kritik mot Carema

Annons

Carema vad gör de för fel? Ja troligen att de tjänar pengar. Min fundering är bara, hur är det möjligt för Carema att tjäna dessa enorma pengar, som det verkar när man läser eller lyssnar på media?

Våra politiker har ju privatiserat en del av äldrevården, och då bland andra även till Carema, och det är väl inget fel i detta, eller hur? Ja socialister tycker ju förstås att allt ska vara inom det offentliga. Men som vän av ordning frågar jag då mig, får det då kosta hur mycket som helst? Ja, det verkar så, bara det sker inom just det offentliga, men blir det privat då talas det om övervinster.

När våra politiker privatiserar gör de det för att det blir billigare, eller hur?

Nu visar det sig att Carema tjänar som det verkar ofantliga summor pengar, men då måste man ju fråga sig varför klarar inte det offentliga att upprätthålla samma vård när det sköts av det offentliga, de har ju samma kostnader?

Vad jag förstår är det ingen större skillnad på privat eller offentlig vård. Hade det varit så hade ju våra politiker sett till att så här får det inte gå till. Tänk också, att det är vanliga människor som utför arbetet på båda dessa arbetsplatser, alltså anställda.

Nu anklagas Carema för att de försöker få personalen att spara material och tid genom ett spel, det är väl bra, eller hur? Troligen får personalen nytta av detta. Inom det offentliga sker aldrig dessa krav, här blir det personalindragningar eller rent utav nedläggning.

Alla ute på vänsterkanten i det politiska ställ er frågan varför gör våra politiker på detta sättet, att privatisera. Kostnaden är ju densamma privat eller offentligt, för så är det väl?

Socialdemokraterna är faktiskt de som privatiserat mest.

Örebro

Tyrone Waerner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons