Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro är näringsfientligt

Annons

Att Örebro rankas som en av landets mest företagsfientliga kommuner är knappast förvånande. Den senaste dumheten där byråkrati och idiotiska regler sätter stopp för trivselskapande åtgärder har nu drabbat fyra restauranger som hotas med indragna tillstånd för sina uteserveringar.

Brottet, man har ökat trivselfaktorn på sina uteserveringar genom att lägga en plastmatta på marken på vilka man placerat sina bord och stolar. En matta som ger ett mer ombonat och trivsamt intryck för gästerna och dessutom ger ett stadigare underlag för bord och stolar. Men det går inte för sig. Inte i Örebro kommun i alla fall. Ta bort mattorna annars drar vi in tillstånden för uteserveringarna, hotar Anna-Britha Ulvenklev med polisiär myndighet i fredagens Allehanda.

I Svenskt näringslivs kommunranking om näringslivstillvända kommuner hamnar Örebro kommun på plats 117, det vill säga sämst av alla kommuner i samma storlek eller större. Vad gäller kommun politikernas attityd till det lokala näringslivet så hamnar Örebro på plats 177. Det vill säga på den hälft av kommunerna som har den mest negativa inställningen till det lokala näringslivet.

Än värre är det med kommunens byråkrater, de som i förlängningen avlönas av näringslivet, där hamnar Örebro på plats 179 vilket också återspeglas på den service som kommunen ger sitt näringsliv som också är på den föga smickrande placeringen plats 179.

I tidningen Fokus ranking över vilka kommuner som är bäst att bo i så hamnar Örebro på plats 154 för ungdom och plats 158 för familjer. I bägge fallen klart sämst av alla kommuner i samma storleksklass eller större.

De snart avverkade fyra åren med borgerlig majoritet i kommunen har alltså i huvudsak bara förankrat Örebro kommun i bottenträsket av dåliga kommuner. En anledning är naturligtvis idiotiska regler och ovilja från kommunens sida att göra staden mer näringslivstillvänd. Kanske kan en ny majoritet rätta till missförhållandena.

Örebro

Lars G Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons